Činíme pro Vás

Cena za činění dle domluvy za typ kůže a její velikost.

V případě, že potřebujete vyčinit Vaši kožešinu jsme zde umístili malý návod jak kůži zakonzervovat:

 

Jak nachystat kůži nebo kožešinu k činění

Kožešiny k vyčinění přijímáme nasolené nebo usušené. 

Nasolení kůže:

  • kůže se nechá vychladnout
  • na straně masa se kůže vydatně prosolí (např. 1 ovce - 1 kg soli)
  • takto zasolená se kůže i se solí zamotá

Další možný způsob konzervace kožešin a kůží je sušení. Některé kožešiny nelze zasolit - liška, kuna, tchoř a králík. Tyto k vydělávání přijímáme nejlépe sušené. Sušení není ale příliš vhodné pro další zpracování a např. prase, jezevec nebo teletina se po usušení již vyčinit nedá.